Of je nu bij ons verblijft of niet, bij Kompas kan je de handen uit de mouwen steken.

Dagcentrum

In een dagcentrum kan je kiezen voor verschillende ateliers waar een activiteit centraal staat onder begeleiding van minstens 1 atelierbegeleider. Denk maar aan brood bakken, hout bewerken, handwerk, dieren verzorgen, toneel en dansen of sporten.

Je komt zelf of wordt opgehaald met een busje. In Kompas zijn er 3 dagcentra op verschillende locaties:

  • De Wal - Klimoplaan 37 in Wondelgem
  • Moervaart - Jozefienenstraat 2 in Sint-Kruis-Winkel
  • Omega - Gentsesteenweg 155 in Wetteren

Arbeidszorg

Wil je graag werken, maar lukt betaald werk jou (nog) niet, dan is arbeidszorg iets voor jou. Waar kan je werken?

Pietersbar
Hier kan je werken als ober, maar sta je liever achter de toog dan kan dit ook. We doen er immers de afwas, de voorbereiding van het eten en het uitschenken van de dranken. De Pietersbar is het museumcafé van de Sint-Pietersabdij in Gent. We serveren er lunch, desserts en drankjes, alles met sociale, lokale en biologische producten. Zelfs onze eigen desserten en brood van Compaan kunnen hier besteld worden.

Villa Ooievaar
Hier kan je werken als ober, in de bediening, als barman, als sous-chef of als afwasser. Het sociaal restaurant vind je in park Vyncke-Bovyn in Wondelgem. Je kan er elke middag terecht voor een betaalbare warme maaltijd en taart. Werk je mee aan dit project, dan word je ingepland voor een shift van 4 uur.

Bar Baudelo
In het lunchcafé van het Gentse Industriemuseum kan je werken in de bediening of in de keuken. We serveren er broodjes, pasta's, quiches en dessertjes en trekken de lokale Gentse kaart.

Pictogrammen-11

Tuinonderhoud
Hier kan je werken als tuinier. Het tuinteam onderhoudt het groen op de sites van Kompas, maar ook van andere organisaties en privépersonen in Gent. We maaien gras, snoeien struiken, halen onkruid weg en doen soms een aanplanting. We werken steeds op locatie, maar vertrekken ’s morgens vanuit het atelier van Labeur op de UCO-site. Onze werkdag begint om 9u en stopt om 17u.

Pictogrammen 10

Op een werkplek naar keuze via begeleid werken
Eén van onze jobcoaches bekijkt met jou welk werk je wil doen en gaat samen met jou op zoek naar de ideale werkplek. Dit kan echt overal zijn: in een bibliotheek, op een boerderij, bij een dierenarts, op een school, in een broodjeszaak of in een kinderopvang. Er kan heel wat.

Activeringstraject
Tijdens een activeringstraject van maximaal 18 maanden helpt één van onze jobcoaches jou met stages in een regulier bedrijf. De bedoeling is dat je na dit activeringstraject in staat bent om door te stromen naar een betaalde job.

footer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.