De Fikserij

Wie we zijn

De Fikserij biedt maatschappelijk relevant werk voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons is het één en al bedrijvigheid. We bieden een ruim aanbod van verschillende productie- ateliers. We vinden het belangrijk om kwalitatief werk te leveren voor onze opdrachtgevers. Daarbij houden we rekening met ieders tempo en elke medewerker neemt een aangepaste taak op. Samen met het team brengen we de opdrachten tot een goed einde.

Wat we doen

Handling

We voeren een aantal taken uit in opdracht van externe partners. Niet alleen inpakken, etiketteren en orderpicking, maar ook administratieve- en logistieke taken. Het naai-atelier draait hier op volle toeren en onze koerierdienst legt heel wat kilometers af.
We hebben toffe samenwerkingen met Blommm, FibreMood, productiehuis 4Hoog, MicMacMiniscule, …

Keramiek

Hier gaan we aan de slag met klei. Echt handwerk en dat zie je aan de prachtige eindproducten. We maken keramiek voor onze eigen webshop Wijs Gemaakt en op bestelling.

Hout & kaars

In het houtatelier maken we ecologische aanmaakblokjes (K- lumets) en voer veur de vogels. Het kaarsenatelier is vooral gericht op het hervullen van kaarsen (o.a. voor de vuurmeesters) en het maken van kaarsjes op bestelling.

Recup, was & poets

Dit atelier bestaat uit 3 deelwerkingen:

  • Er is een sterke focus op upcycling. We toveren oude materialen om tot een nieuw en waardevol product. Zo maken we o.a. mooie kaartjes uit handgeschept papier, gemaakt uit oude broodzakken. We bedrukken de kaartjes met leuke boodschappen en verkopen ze in onze horecazaken en op de webshop Wijs Gemaakt.
  • We doen de was & strijk voor onze horeca.
  • We zijn zelf verantwoordelijk voor het proper houden van onze ateliers. Als poetsmedewerker zorg je voor kraaknette ruimtes en bezorg je iedereen een tevreden glimlach.

Wasserij

Hier focussen we op het industrieel wassen van kledij en beddengoed voor de woningen. Wassen, plooien en strijken zijn de verschillende taken waar jij je voor kan inzetten.

Je kan bij ons komen werken met een persoonsvolgend budget (PVB) of via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). Je kan hier ook werken op doorverwijzing via GTB of OCMW (AMA). Heb je hier geen recht op, dan bekijken we samen met jou andere mogelijkheden.

Meer info of wil je graag samenwerken?

Neem een kijkje in onze flyer voor bedrijven.

  • Locaties: Co-creatie ruimte Maaket, Tapuitstraat 9, 9000 Gent en Fraterstraat 45, 9820 Merelbeke
  • Openingsuren: Elke werkdag van 9.00u tot 16.00u
  • Contact: defikserij@vzwkompas.be