Zorg mee voor net dat ietsje meer!

De medewerkers van Kompas geven dag in dag uit het beste van zichzelf voor om wijs wonen en leutig leven mee waar te maken voor de cliënten. Maar we kunnen dit niet alleen… Jouw steun kan ons helpen om nog meer dromen en projecten te verwezenlijken. Dromen en projecten die het verschil maken voor de bewoners, die hen plezier schenken en het nodige comfort geven. Jouw steun kan daar het verschil maken!

We willen graag op elke site een duo- of rolstoelfiets

Op 3 woonsites hebben we al een duofiets of rolstoelfiets. We willen ons fietspark graag verder uitbreiden zodat we een aangepaste fiets op elke site hebben.

Elk duwtje in de rug helpt, hoe klein ook! Wil jij graag een financiële bijdrage doen? Verder op deze pagina lees je hoe dat kan.

Vermeld zeker ‘GIFT – fietsen’ bij je overschrijving of Payconiq.

 

 

 

 

Schenk wat leutig leven!

Iedereen heeft nood aan een dagje op uitstap of aan vakantie, maar helaas heeft niet iedereen hier voldoende budget voor…

Met een schenking voor een vrijetijdsactiviteit help jij iemand om meer van het leven te genieten. Vanuit Kompas zorgen we, samen met een grote groep vrijwilligers, voor een topdag of vakantie op maat. Samen gaan we voor een Leutig Leven.

Voor €20 neemt iemand deel aan een vrijetijdsactiviteit, voor €100 gaat iemand minimum 1 dag op vakantie met begeleiding. Maar je kiest natuurlijk zelf welk bedrag je wil schenken!

Wil jij helpen? Vermeld dan zeker ‘GIFT – Vrijetijd’ bij je overschrijving of Payconiq.


Je kan ons steunen op verschillende manieren

Storting via overschrijving

Je kan de werking steunen met een eenmalige gift via overschrijving op het rekeningnummer BE82 4414 6339 0168 met als mededeling ‘GIFT’. Vanaf een schenking van €40 is de gift fiscaal aftrekbaar. Met het fiscaal attest krijg je 45% van je gift terug via de belastingen. Van die €40 betaal je dus maar €22 zelf.

Storting via Payconiq

Je kan eenvoudig schenken met Payconiq: scan de QR code, vul het gewenste bedrag in en vul als mededeling ‘GIFT’ in. Ook hiervoor ontvang je vanaf een gift van €40 een fiscaal attest. (QR code mee opnemen)

Permanente opdracht

Vele kleintjes maken ene grote! Wil je je steun liever spreiden over het jaar heen? Dit kan via een maandelijkse permanente opdracht. Je ontvangt een fiscaal attest als je over de periode van een jaar €40 of meer hebt gestort.

Trooper

Je kan ook steunen zonder dat het jou een cent kost door online te shoppen via www.trooper.be. Zoek vzw Kompas onder verenigingen en wij ontvangen een percentje voor elke aankoop die jij doet. Een echte win-win!

Laat de cliënten meevieren

Geef je binnenkort een feest en wil je geen geschenken? Geef dan ons rekeningnummer als cadeautip! Vanaf een schenking van €40 krijgen ook jouw gasten een fiscaal attest. Vergeet niet om ‘GIFT’ te noteren in de mededeling.

Testament

Ook als je er niet meer bent, kan je voor de cliënten iets betekenen. Je kan vzw Kompas als (duo)legaat opnemen in je testament. Neem hiervoor contact op met de algemeen directeur of met jouw notaris.

Fiscaal attest

Wij zijn verplicht om het rijksregisternummer van de schenker op het fiscaal attest te vermelden. (zie info FOD Financiën)

Om dit mogelijk te maken, vragen we je om ons jouw rijksregisternummer te bezorgen via mail op giften@vzwkompas.be. Alvast bedankt!


Dit maakten jullie al mogelijk!

We houden jullie graag op de hoogte van de projecten die we dankzij jullie steun al konden realiseren.


Tovertafel

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie die interactieve spellen projecteert. De spellen zijn specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken.


Akoestische stoel

De Cocoon is een akoestische stoel. In zo’n stoel kunnen bewoners zich afzonderen binnen de leefgroep en tot rust komen. De eerste stoel werd in gebruik genomen op de site Moervaart.


Cradle

Een crdl (lees: cradle of wieg) is een interactief borginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid/muziek. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie.


Veloplus

De Veloplus is een fiets waar je een rolstoel op kan plaatsen. Zo kan een begeleider fietsen met een cliënt in een rolstoel en heb je altijd de rolstoel bij voor een pauze tussen het fietsen door. Met deze fiets geraken we een stuk verder dan gewoon te voet.


Duofietsen

We hebben nu op 3 woonsites een elektrische duofiets. Hierdoor kunnen de bewoners genieten van beweging in de gezonde buitenlucht. Op mooie dagen zullen de fietsen zeker van pas komen. En op minder mooie dagen doen we goeie regenkledij aan om toch rond te rijden. Help jij ons met een gift om ook op de andere sites een aangepaste fiets aan te kopen?


Een tent voor relaxatie

Op woonsite De Wal konden we extra plek voor relaxatie en ontspanning creëren door de aankoop van een grote, luxueuze tent. De begeleiding gaat er met de bewoners aan de slag met allerlei ontspanningsmethodieken. Een heerlijke plek om weg te dromen!