De Fikserij

De_Fikserij-min

Binnen vzw Kompas start een nieuw semi-industrieel atelier. Vanaf 8 februari 2021 hebben we er met “De Fikserij” een nieuw aanbod aan maatschappelijk relevant werk voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. 

Nuttig en zinvol werk is voor elke persoon een must. Het is een manier om een bijdrage te leveren in de maatschappij. Binnen onze werking zijn we steeds op zoek naar nieuwe manieren en initiatieven om dit te verwezenlijken. 

Kompas is een Gentse organisatie die mensen met een beperking ondersteunt bij wonen, werken, vrije tijd en leren. In de Fikserij werken mensen met een beperking die hun talenten inzetten voor externe klanten. Inpakken, etiketteren, snijwerk, administratieve taken,… het komt er allemaal aan bod. 

“In De Fikserij is het één en al bedrijvigheid. We verrichten semi-industrieel werk zoals koekjesdozen etiketteren, brieven in enveloppen steken, dozen vullen met relatiegeschenken, afwegen van producten om in zakjes te verpakken en nog zoveel meer. Vraag het ons en we fiksen het wel! Daarnaast maken we ook duurzame producten voor onze eigen webshop Wijs Gemaakt.” 

Nancy, die het werkproject trekt, gaat dagelijks aan de slag met 8 tot 10 enthousiaste medewerkers. Ze kan daarnaast ook rekenen op enkele collega’s en vrijwilligers die het project mee ondersteunen. “Elke medewerker kan zijn talenten ten volle inzetten. We houden rekening met het individuele tempo: sommige mensen komen een halve dag per week, andere komen meerdere keren, iedere medewerker neemt een aangepaste taak op en samen met het team brengen we de opdracht tot een goed einde.” 

Er zijn al verschillende opdrachtgevers uit de textiel- en plantensectorDe medewerkers zijn ontzettend fier om met hen te kunnen werken. Voor Nancy is het duidelijk: “De medewerkers geven dagelijks aan dat we correct moeten werken en moeten zorgen voor een perfecte afwerking. De mensen betalen daar ook voor. Het doet ieder van ons trouwens plezier om het resultaat van het werk in de winkel te zien liggen.” 

Wil je graag een opdracht laten uitvoeren door dit atelier? Neem dan contact op via [email protected].