Corona maatregelen 18/06

virus-4937553_1920

In Kompas evolueren we stap voor stap terug naar onze normale werking. We voeren enkel nieuwe versoepelingen door als we de opgelegde veiligheidsmaatregelen kunnen garanderen. Hieronder vind je een overzicht van alle afdelingen:

 

WONEN

  • De 3 woonhuizen (De Wal, Moervaart en Zandeken) zijn nog steeds enkel toegankelijk voor het noodzakelijke personeel. De bewoners sluiten terug aan op activiteiten in de dagbesteding en gaan ook buiten de site, bv. voor een winkelbezoek. Bezoek is welkom op de site, maar enkel buiten of in de bezoekersruimte (niet in de woonruimtes). Bewoners kunnen ook op bezoek bij familie met een frequentie naar eigen keuze. Heb je vragen over één van de woonhuizen, contacteer ons dan via het mailadres of telefoonnummer van de leefgroep.
  • Het mobiel team ondersteunt de thuiswonende cliënten zoveel als mogelijk via telefoon, mail en beeldbellen. Indien nodig kan een bezoek gepland worden, maar dan wordt buiten afgesproken met de cliënt. Heb je vragen over mobiele begeleiding, contacteer dan jouw mobiele begeleider via mail of telefoon.
  • Kortverblijf start terug op vanaf 15 juni. Heb je vragen over kortverblijf, contacteer ons dan via zorgbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 26 60.

 

WERKEN 

  • De horecazaken Villa Ooievaar en PietersBar zijn terug opgestart. Als je wil komen eten, bel je op voorhand om een tafeltje te reserveren.
  • De dienst tuinonderhoud is terug opgestart.
  • De jobcoachings-activiteiten zijn terug opgestart. Heel wat werkplekken zijn echter nog niet toegankelijk voor begeleid werken. De jobcoaches zijn via hun gsm-nummer bereikbaar voor hun cliënten.
  • Dagcentrum De Wal is zowel voor de bewoners als voor de thuiswonende cliënten opgestart. We werken met kleinere groepen in de ateliers en er is busvervoer mogelijk voor wie dat echt nodig heeft.

Heb je vragen over werk, contacteer ons dan via werkbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 27 60.

 

VRIJETIJD

  • De geplande activiteiten van Op Schok gaan vanaf 19 juni opnieuw door. Voor juli, augustus en september staan allerlei aangepaste activiteiten op de kalender. Op Schok biedt via Facebook ook enkele leuke alternatieven aan: tips tegen verveling, livestreams en leuke filmpjes. Heb je vragen over vrijetijdsactiviteiten, contacteer ons dan via activiteiten@vzwkompas.be of 09 216 26 66.
  • De vakanties van Op Zwier worden geannuleerd t.e.m. eind juni. De reizen in juli en augustus gaan door zoals gepland. De deelnemers van de geannuleerde reizen worden persoonlijk gecontacteerd. Zij ontvangen een tegoedbon (voucher). We volgen alle reisadviezen en de door de overheid opgelegde maatregelen op en nemen geen risico’s om mensen te laten reizen als de veiligheid niet gegarandeerd is. Heb je vragen over vakanties, contacteer ons dan via vakanties@vzwkompas.be of 09 216 26 61.

De begeleiding werkt steeds met een mondmasker bij contacten met cliënten. Dit werd door het VAPH opgelegd, omdat de persoonlijke bubbels van zowel cliënten als medewerkers vergroten en we het risico op besmetting voor beiden zoveel mogelijk willen vermijden.

Kompas heeft een noodplan bij besmetting uitgewerkt en heeft ook maatregelen getroffen in functie van de continuïteit van personeel op de verschillende afdelingen.

Meer info voor onze sector vind je op www.vaph.be/maatregelen-corona. Wij passen onze werking aan telkens er nieuwe maatregelen gecommuniceerd worden. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het VAPH via www.vaph.be/nieuwsbrief. Als je vragen hebt voor het VAPH, dan kan je contact opnemen via het contactformulier op de website of via de VAPH-lijn op het nummer 02 249 30 00.

Algemene info vind je op: