Corona maatregelen 25/05

virus-4937553_1920

In Kompas starten we stap voor stap weer enkele werkingen op. We doen dit enkel als we de opgelegde veiligheidsmaatregelen kunnen garanderen. Hieronder vind je een overzicht van alle afdelingen:

 

WONEN – nieuw bezoekregeling residentieel!

 • De 3 woonhuizen (De Wal, Moervaart en Zandeken) zijn enkel nog toegankelijk voor het noodzakelijke personeel. De activiteiten voor de bewoners blijven beperkt tot de leefgroep. Ze gaan op geregelde basis naar buiten in de tuin en we proberen via verschillende kanalen contact te houden met het netwerk. Sinds 8 mei kan er per bewoner 1 bezoeker op afspraak langs komen en vanaf 29 mei kunnen bewoners ook op bezoek bij familie. (voor meer info: zie het nieuwsbericht over de bezoekregeling). Heb je vragen over één van de woonhuizen, contacteer ons dan via het mailadres of telefoonnummer van de leefgroep.
 • Het mobiel team ondersteunt de thuiswonende cliënten zoveel als mogelijk via telefoon, mail en beeldbellen. Indien nodig kan een bezoek gepland worden, maar dan wordt buiten afgesproken met de cliënt. Heb je vragen over mobiele begeleiding, contacteer dan jouw mobiele begeleider via mail of telefoon.
 • Kortverblijf is helaas niet mogelijk tot minstens eind mei, omwille van het risico voor verspreiding van het virus. Heb je vragen over kortverblijf, contacteer ons dan via zorgbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 26 60.

 

WERKEN 

 • De 2 horecazaken (PietersBar en Villa Ooievaar) blijven gesloten, volgens de laatste richtlijnen van de overheid tot minstens 8 juni. De dienst tuinonderhoud start vanaf 25 mei met kleinere groepen op.
 • De jobcoachings-activiteiten starten vanaf 25 mei geleidelijk aan terug op. Heel wat werkplekken zijn echter nog niet toegankelijk voor begeleid werken. De jobcoaches zijn via hun gsm-nummer bereikbaar voor hun cliënten.
 • Dagcentrum De Wal start vanaf 25 mei terug op met kleinere groepen en er is busvervoer mogelijk voor wie dat echt nodig heeft.

Heb je vragen over werk, contacteer ons dan via werkbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 27 60.

 

VRIJETIJD

 • Alle activiteiten van HOI en JOM worden afgelast t.e.m. einde mei. HOI en JOM bieden wel via Facebook enkele leuke alternatieven aan: tips tegen verveling, livestreams en leuke filmpjes. Heb je vragen over vrijetijdsactiviteiten, contacteer ons dan via activiteiten@vzwkompas.be of 09 216 26 66.
 • De vakanties van Op Zwier worden geannuleerd t.e.m. 15 juni. De deelnemers van de geannuleerde reizen worden persoonlijk gecontacteerd. Op basis van het recent besluit van Minister Muylle zal bij annulering gewerkt worden met een tegoedbon (voucher). vzw Kompas heeft zekerheid gesteld voor de terugbetaling van de waarde van de tegoedbon in geval van financieel onvermogen, zoals voorzien in het koninklijk besluit van 29 mei 2018 betreffende de bescherming tegen insolventie bij de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten.
  We volgen alle reisadviezen en de door de overheid opgelegde maatregelen op en nemen geen risico’s om mensen te laten reizen als de veiligheid niet gegarandeerd is. Heb je vragen over vakanties, contacteer ons dan via vakanties@vzwkompas.be of 09 216 26 61.
 • Het geplande Festival Local om het 30-jarig bestaan van Kompas te vieren in juni wordt uitgesteld. We kiezen ervoor om de cliënten en medewerkers van Kompas de nodige rust te gunnen na de crisissituatie.

Kompas heeft een noodplan bij besmetting uitgewerkt en heeft ook maatregelen getroffen in functie van de continuïteit van personeel op de afdelingen die open zijn. Verder zijn we volop bezig met het plannen van een exitstrategie, die we kunnen toepassen van zodra de maatregelen ter bescherming van de verspreiding van Corona versoepeld worden.

Meer info voor onze sector vind je op www.vaph.be/maatregelen-corona. Wij passen onze werking aan telkens er nieuwe maatregelen gecommuniceerd worden. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het VAPH via www.vaph.be/nieuwsbrief. Als je vragen hebt voor het VAPH, dan kan je contact opnemen via het contactformulier op de website of via de VAPH-lijn op het nummer 02 249 30 00.

Algemene info vind je op: