Corona maatregelen 31/03

Corona blauw

Ook in Kompas nemen we onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van Corona tegen te gaan. Dit betekent helaas dat we een aantal werkingen moesten stop zetten. Hieronder een overzicht van alle afdelingen:

 

WONEN – maatregelen t.e.m. 03/05/20

  • De 3 woonhuizen (De Wal, Moervaart en Zandeken) zijn enkel nog toegankelijk voor het noodzakelijke personeel. De activiteiten voor de bewoners blijven beperkt tot de leefgroep. Ze gaan op geregelde basis naar buiten in de tuin en we proberen via verschillende kanalen contact te houden met het netwerk.Heb je vragen over één van de woonhuizen, contacteer ons dan via het mailadres of telefoonnummer van de leefgroep.
  • Het mobiel team ondersteunt de thuiswonende cliënten zoveel als mogelijk via telefoon, mail en beeldbellen. Indien nodig kan een bezoek gepland worden, maar dan wordt buiten afgesproken met de cliënt. Heb je vragen over mobiele begeleiding, contacteer dan jouw mobiele begeleider via mail of telefoon.
  • Kortverblijf is helaas niet meer mogelijk, omwille van het risico voor verspreiding van het virus. Heb je vragen over kortverblijf, contacteer ons dan via zorgbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 26 60.

 

WERKEN – maatregelen t.e.m. 03/05/20

  • De 2 horecazaken (PietersBar en Villa Ooievaar) zijn sinds 14/3 gesloten. De dienst tuinonderhoud heeft haar werking kort daarna ook stop gezet.
  • Alle jobcoachings-activiteiten werden stop gezet, vanwege de maatregel dat enkel strikt noodzakelijke verplaatsingen mogen doorgaan. De jobcoaches zijn wel via hun gsm-nummer bereikbaar voor hun cliënten.
  • Dagcentrum De Wal is gesloten en het busvervoer werd stop gezet.

Heb je vragen over werk, contacteer ons dan via werkbemiddeling@vzwkompas.be of 09 216 27 60.

 

VRIJETIJD

  • Alle activiteiten van HOI en JOM worden afgelast t.e.m. 3 mei. De inschrijvingsavond voor de activiteiten van april t.e.m. juni ging wel door. Er zijn nog heel wat plaatsen voor activiteiten in die periode, maar we kunnen niet garanderen dat deze ook werkelijk zullen doorgaan. We volgen de beslissingen van de overheid. HOI en JOM bieden wel via Facebook enkele leuke alternatieven aan: tips tegen verveling, online uitdagingen en spelletjes. Heb je vragen over vrijetijdsactiviteiten, contacteer ons dan via activiteiten@vzwkompas.be of 09 216 26 66.
  • De vakanties van Op Zwier worden geannuleerd t.e.m. 3 mei. De deelnemers van de geannuleerde reizen werden allemaal gecontacteerd. Op basis van het recent besluit van Minister Muylle zal bij annulering gewerkt worden met een tegoedbon (vouchter). We volgen alle reisadviezen en de door de overheid opgelegde maatregelen op en nemen geen risico’s om mensen te laten reizen als de veiligheid niet gegarandeerd is. Heb je vragen over vakanties, contacteer ons dan via vakanties@vzwkompas.be of 09 216 26 61.
  • Het geplande Festival Local om het 30-jarig bestaan van Kompas te vieren in juni wordt uitgesteld. We kiezen ervoor om de cliënten en medewerkers van Kompas de nodige rust te gunnen na de crisissituatie.

 

Meer info voor onze sector vind je op www.vaph.be/maatregelen-corona. Wij passen onze werking aan telkens er nieuwe maatregelen gecommuniceerd worden.

Kompas heeft een noodplan bij besmetting uitgewerkt en heeft ook maatregelen getroffen in functie van de continuïteit van personeel op de afdelingen die open zijn.