CRDL in Kompas

De CRDL wordt nu ook gebruikt in het Dagcentrum en Woonzorgcentrum Kompas De Wal
De CRDL wordt nu ook gebruikt in het Dagcentrum en Woonzorgcentrum Kompas De Wal

Magisch apparaat doet wonderen voor mensen met een verstandelijke beperking.

In dagcentrum De Wal in Wondelgem krijgen de inwoners een nieuw instrument om met elkaar en hun begeleiders te communiceren. De CRDL produceert alledaagse geluiden die herkenbaar zijn voor iemand die al lange tijd in een andere realiteit leeft. Wij gingen eens kijken hoe het werkt.

Het instrument reageert op de intensiteit en frequentie van de aanraking en vertaalt die in herkenbare geluiden.  Wanneer twee gebruikers ieder één hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken, ontstaat er interactie.

Hilde demonstreert met Carine en Wim, bewoners van Kompas De Wal demonstreren hoe de CRDL wonderen verricht.

De CRDL zorgt voor communicatie met onze clienten die zich moeilijk kunnen uitten

Hilde, Teamverantwoordelijke